Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Γύρος Ιταλίας 8 ημέρες

Γύρος Ιταλίας 8 ημέρες



ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 
Ρώμη - Φλωρεντία – Βερόνα - Νάπολη - Βενετία - Σιένα 

1η μέρα: Αθήνα – Νάπολη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Νάπολη με την AEGEAN AIRLINES . Άφιξη και γνωριμία με τη πόλη .
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH AMBASSADOR 4* ( www.nh-hotels.com ) . Το βράδυ με τη βοήθεια του αρχηγού βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης

2η μέρα: Νάπολη – Ρώμη ξενάγηση πόλης  
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη Ρώμη . Άφιξη και θα έχουμε την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη. Κάντε μια ευχή ρίχνοντας ένα νόμισμα στην Φοντάνα Ντι Τρέβι που είναι ένα από τα πολλά αξιοθέατα της σημερινής μας ξενάγησης στην Αιώνια Πόλη. Σ’ αυτή την πόλη με τα πολλά ενδιαφέροντα θα ήταν μάταιη κάθε προσπάθεια περιγραφής. Γι’ αυτό περιοριζόμαστε στην απλή αναφορά μερικών αξιοθέατων χωρίς σειρά και χωρίς αξιολόγηση. Θα δούμε το ξακουστό Κολοσσαίο, την Αψίδα του Αγίου Κωνσταντίνου, το Αρματοδρόμιο του Μάξιμου, την πλατεία Βενετίας, το Βιτοριάνο και τις Ρωμαϊκές αγορές. LUDOVISI PALACE 4* ( www.ludovisipalacehotel.com ή στο CICERONE 4* (www.hotelciceronerome.com ) . Απόγευμα ελεύθερο στην πλούσια αγορά της Ρώμης.


3η μέρα: Ρώμη , μουσεία Βατικανού
Μπουφέ πρόγευμα και η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην διάσημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου , επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας του οποίου η οροφή ζωγραφίστηκε από τον Μιχαήλ-Άγγελο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου). Θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία και θα δούμε την θεσπέσια κατασκευή του Μιχαήλ Αγγέλου, την περίφημη Πιετά και τον μπρούτζινο τεράστιο άμβωνα του Μπερνίνι .

4η μέρα: Ρώμη – Σιένα – Φλωρεντία
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη και ρομαντική Σιένα. Ένδεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται μία από τις πιο όμορφες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη αγέρωχα αρχοντικά, στενά καλντερίμια και πανέμορφες εκκλησίες. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και καφέ. Αναχώρηση για τη Φλωρεντία και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο BOSCOLO ASTORIA 4* (www.boscolohotels.com ) σε ιδανική τοποθεσία για τις εξορμήσεις σας στην πόλη.

5η μέρα: Φλωρεντία - ξενάγηση πόλης
Μπουφέ πρόγευμα και σήμερα θα γνωρίσουμε μέσα από την ξενάγηση μας μια από τις θρυλικότερες πόλεις της Ιταλίας. Θα δούμε το Ντουόμο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο και την Πιάτσα ντε λα Σινιορία που είναι και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Το απόγευμα ελεύθερο για να χαρείτε την πόλη όπως εσείς επιθυμείτε ή για να κάνετε τα ψώνια σας από τη φημισμένη αγορά της.

6η μέρα: Φλωρεντία – Βερόνα -  Βενετία
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα τη πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας.
Αργά το απόγευμα άφιξη στη Βενετία και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο DOUBLE TREE BY HILTON VENICE 4* sup ( www.hilton.com ) .

7η μέρα: Βενετία …η πόλη των Δόγηδων

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη περιήγηση της πόλης . Το καθετί σ’ αυτή την υπέροχη πόλη «κολυμπά» κυριολεκτικά στην Αδριατική. Αυτή η ιδιομορφία σε συνδυασμό με την αγέρωχη ιστορία, την περίλαμπρη αρχιτεκτονική και την απουσία τροχοφόρων, δίνει στην πόλη μια μοναδικότητα. Η σημερινή ημέρα ξεκινά περπατώντας στα ακανόνιστα δρομάκια, τις ήσυχες πλατείες, τα σιωπηλά αρχοντικά, τις γέφυρες και αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες σε αξιοθέατα συνώνυμα του Θρύλου. Θα επισκεφθούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου για να δούμε την ομώνυμη εκκλησία, το παλάτι των Δόγηδων, τον πύργο των καμπάνων και του ωρολογίου και τη γέφυρα των στεναγμών.

8η μέρα: Βενετία – Αθήνα
Μπουφέ πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση για Αθήνα.

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Η ξενάγηση στη Βασιλική του Αγ. Πέτρου θα πραγματοποιείται μόνο στη περίπτωση που είναι ανοιχτή και δεν τελείται Θεία Λειτουργία λόγω του Ιωβηλαίου Έτους έως 20 Νοε. 2016. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Αναχ. 17, 24, 31 Ιουλίου , 7,14,21,28 Αυγούστου & 4 Σεπτεμβρίου 8 μέρες

Τιμή κατ’ άτομο:

Δίκλινο                                    795                            865

3ο άτ. έως 12 ετών                    695                           765

Μονόκλινο                               1045                         1115



Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 150.
Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη € 70 και από άλλες πόλεις € 140 με την AEGEAN. ( αναλόγως με τη διαθεσιμότητα )
SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων 


Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ & ΒΕΝΕΤΙΑ -  ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN AIRLINES
• Επτά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ή παρόμοια .
• Πρωινό καθημερινά 
• Κόστος εισιτηρίων βαπορέτου στην Βενετία την ημέρα της ξενάγησης
• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
• Αρχηγός /συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και Ταξιδιωτική έως 75 ετών
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

*Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
*φόροι πόλεων
*check point 20
*είσοδοι σε μουσεία και στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους & Βατικανό
*Ακουστικά για την ξενάγηση του Αγ. Πέτρου
*Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
*Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου