Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ιωάννινα - Δράμα 6 ημέρες

Ιωάννινα - Δράμα 6 ημέρες


Από τα Ιωάννινα στην Ονειρούπολη Δράμας, 6 ημέρες
Αναχωρήσεις 23 & 30/12.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΖΑΓΟΡΙ - ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ - ΑΡΙΣΤΗ - ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΑΒΑΛΑ - ΔΡΑΜΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ:
Αναχώρηση στις 7.15 π.μ. από Αθήνα, με προορισμό την πόλη των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Μικρές ενδιάμεσες στάσεις θα γίνουν σε καφέ στην περιοχή του Κιάτου και την Αμφιλοχία. Λίγο πριν φθάσουμε στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ θα συναντήσουμε και θα επισκεφθούμε το γνωστό ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ με τα κέρινα ομοιώματα. Αμέσως μετά θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο "PALLADIO", δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΑΡΙΣΤΗ - ΚΟΝΙΤΣΑ - ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ: Μετά το πρωινό μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή ξεκινάει. Πρώτος σταθμός η γραφική Αρίστη, ένα όμορφο κεφαλοχώρι που απέχει 48 χλμ από τα Ιωάννινα. Βρίσκεται στο δρόμο για το ΠΑΠΙΓΚΟ, λίγο πριν από το εντυπωσιακό μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιώτισσας, που είναι χτισμένο στην άκρη του βράχου μιας σπηλιάς ακριβώς πάνω από το ποτάμι και τη γέφυρα στον ποταμό Βοϊδομάτη. Στην κεντρική πλατεία του χωριού μπορείτε να πιείτε το καφεδάκι σας σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία και να θαυμάσετε την επιβλητική εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το πανύψηλο καμπαναριό της. Θα βρείτε ακόμη μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης μέσα στα όμορφα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια και την παλιά βρύση στο Μεσοχώρι. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε στο ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ, πολύ κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ, ενώ λίγο αργότερα στη μικρή κωμόπολη της ΚΟΝΙΤΣΑΣ, θα έχουμε χρόνο για περιπάτους ή γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στα Ιωάννινα, περίπατοι γνωριμίας με την πόλη. Δείπνο και διασκέδαση, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΖΑΓΟΡΙ:
Πρωινό και μία πολύ όμορφη διαδρομή, μας οδηγεί στο κεντρικό Ζαγόρι και το όμορφο κεφαλοχώρι ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ, επίσκεψη και η εκδρομή μας συνεχίζεται για το γραφικό ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε μέχρι το εκκλησάκι της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ και να θαυμάσουμε το μοναδικό θέαμα που προσφέρει η ΧΑΡΑΔΡΑ του ΒΙΚΟΥ, ενώ σε παραδοσιακό ταβερνάκι του χωριού θα γευματίσουμε. Επιστροφή στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ, για να επισκεφθούμε τη Λίμνη Παμβώτιδα και το όμορφο νησάκι (έξοδα πλοιαρίου ατομικά) που φιλοξενεί το "ΣΠΙΤΙ - ΜΟΥΣΕΙΟ" του ΑΛΗ ΠΑΣΑ. Δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΑΒΑΛΑ:
Πλούσια σε αξιοθέατα και τοπία και η σημερινή μας διαδρομή. Μετά το πρωινό ανάβαση στην Πίνδο με μοναδική θέα προς τη λίμνη ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ και το οροπέδιο των Ιωαννίνων, για να φθάσουμε στο γραφικό ΜΕΤΣΟΒΟ, όπου θα έχουμε μικρή στάση - επίσκεψη. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την πόλη της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για να καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στην ΚΑΒΑΛΑ. Τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΚΑΒΑΛΑ - ΔΡΑΜΑ (ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ):
Πρωινό και επίσκεψη στην πόλη της ΔΡΑΜΑΣ, όπου ο χώρος του Δημοτικού κήπου και η Πλατεία Ελευθερίας, μεταμορφώνονται σε ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό, έτσι όπως το ονειρεύονται τα παιδιά μέσα από τα παραμύθια, με εικόνες μοναδικές - εορταστικές για μικρούς και μεγάλους. Eπιστροφή στην ΚΑΒΑΛΑ, χρόνος ελεύθερος, δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.
6Η ΗΜΕΡΑ, ΚΑΒΑΛΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ: Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα, με ενδιάμεσο σταθμό, τη Θεσσαλονίκη, για να επισκεφθούμε τον πολιούχο της πόλης, ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ και να περπατήσουμε στο πάρκο του Λευκού Πύργου. Αναχώρηση για Αθήνα με στάσεις στην περιοχή της Λάρισας και της Λαμίας, άφιξη το βράδυ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο

Δίκλινο 265€

Παιδικό* 225€

Μονόκλινο 340€

*σε τρίκλινο έως 12 ετών



ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

* Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
*3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο PALLADIO 3* των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, με πρωινό μπουφέ.
*2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ESPERIA 3* στην ΚΑΒΑΛΑ, με πρωινό μπουφέ.
*Εορταστικό το δείπνο την Παραμονή των Χριστουγέννων.
*Γεύμα ανήμερα τα Χριστούγεννα.
*Αρχηγός - συνοδός.
*Φ.Π.Α.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου