Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια - Μέτσοβο

Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια - Μέτσοβο



Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια - Μέτσοβο, 3 ή 4 ημέρες
Αναχωρήσεις 24 & 31/12, 6/1.


ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ - ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ - ΑΡΙΣΤΗ - ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ - ΚΟΝΙΤΣΑ

1Η ΗΜΕΡΑ:
Αναχώρηση στις 7.00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ με προορισμό την πόλη των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Μικρές ενδιάμεσες στάσεις θα γίνουν για καφέ και προαιρετικό γεύμα στον ΙΣΘΜΟ της ΚΟΡΙΝΘΟΥ και την Αμφιλοχία αντίστοιχα. Λίγο πριν φθάσουμε στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ θα συναντήσουμε και θα επισκεφθούμε το γνωστό ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ με τα κέρινα ομοιώματα. Αμέσως μετά θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο "PALLADIO" στο κέντρο της πόλης, ξεκούραση. Δείπνο, διασκέδαση, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ:
Πρωινό και επίσκεψη στο κεντρικό Ζαγόρι, με τα πανέμορφα τοπία. Πρώτος σταθμός το κεφαλοχώρι της περιοχής, ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ, για να ακολουθήσει το γραφικό ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε μέχρι το εκκλησάκι της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ και να θαυμάσουμε το μοναδικό θέαμα που προσφέρει η ΧΑΡΑΔΡΑ του ΒΙΚΟΥ, ενώ σε γραφικό ταβερνάκι του χωριού θα γευματίσουμε. Επιστροφή στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ, επίσκεψη με τουριστικό πλοιάριο (έξοδα ατομικά) στο γραφικό νησάκι, που φιλοξενεί και το ΣΠΙΤΙ - ΜΟΥΣΕΙΟ του ΑΛΗ ΠΑΣΑ. Δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή ξεκινάει. Πρώτος σταθμός η γραφική Αρίστη, ένα όμορφο κεφαλοχώρι που απέχει 48 χλμ από τα Ιωάννινα. Βρίσκεται στο δρόμο για το ΠΑΠΙΓΚΟ, λίγο πριν από το εντυπωσιακό μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιώτισσας, που είναι χτισμένο στην άκρη του βράχου μιας σπηλιάς ακριβώς πάνω από το ποτάμι και τη γέφυρα στον ποταμό Βοϊδομάτη. Στην κεντρική πλατεία του χωριού μπορείτε να πιείτε το καφεδάκι σας σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία και να θαυμάσετε την επιβλητική εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου με το πανύψηλο καμπαναριό της. Θα βρείτε ακόμη μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης μέσα στα όμορφα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια και την παλιά βρύση στο Μεσοχώρι. Αμέσως μετά στο ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ, πολύ κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, θα επισκεφθούμε την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ, ενώ λίγο αργότερα στη μικρή κωμόπολη της ΚΟΝΙΤΣΑΣ, θα έχουμε χρόνο για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στα Ιωάννινα, περίπατοι γνωριμίας με την πόλη. Δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ:
Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ. Μέσω Εγνατίας οδού, ανάβαση στην Πίνδο με μοναδική θέα προς τη λίμνη ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ και το οροπέδιο των Ιωαννίνων, καθώς η καταπράσινη διαδρομή μας οδηγεί στο ΜΕΤΣΟΒΟ. Παραμονή, επίσκεψη και συνεχίζουμε για ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, γεύμα προαιρετικά, ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΛΑΜΙΑ, στάση σε καφέ της εθνικής οδού. 'Αφιξη στην ΑΘΗΝΑ το βράδυ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Στο 3ήμερο πρόγραμμα, 6 - 8/1/17, αφαιρούνται οι επισκέψεις και οι παροχές της 3ης ημέρας.
















ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

* Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
*Διαμονή - 2 ή 3 διανυκτερεύσεις - στο ξενοδοχείο PALLADIO των Ιωαννίνων.
*2 ή 3 πρωινά.
*1 δείπνο.
*1 γεύμα.
*Εορταστικά τα δείπνα 24 & 31/12, 6/1 με ζωντανή μουσική.
*Αρχηγός - συνοδός.
*Φ.Π.Α.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου