Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Πανόραμα Ελβετίας 5 ημέρες

Πανόραμα Ελβετίας 5 ημέρες








ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑ
με γεύση σοκολάτας !!!!!!    5 ημ.

Ζυρίχη, καταρράκτες  Ρήνου, Σαιντ Γκάλεν , Λιχτενστάιν, Σαίντ  Μόριτζ, (Νταβός), Ιντερλάνκεν,  Βέρνη,  Λουκέρνη.  

Aναχωρήσεις:   11 & 23 Φεβρουαρίου

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΖΥΡΙΧΗ (περιήγηση)  - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Ζυρίχη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και  πανοραμική περιήγηση. Θα διασχίσουμε τη Λεωφόρο Μπανχοφστράσσε όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελβετίας και τα μοντέρνα καταστήματα, θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, την Γοτθική Εκκλησία Φραουμνίστερ του 13ου αιώνα διάσημη για τα βιτρό της, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου με την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού στην Ευρώπης, το κτίριο που στεγάζει το Δημαρχείο, την Όπερα, και το μοντέρνο κτίριο Λε Κουρμουζιέ που είναι το κέντρο προστασίας περιβάλλοντος. Αναχώρηση για τους καταρράκτες Ρήνου, στην πόλη Σάφχάουζεν που βρίσκεται στα σύνορα Ελβετίας – Γερμανίας για να δούμε τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπης, μέσα στο καταπράσινο Αλπικό τοπίο. Αργά το απόγευμα  μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα:   ΖΥΡΙΧΗ  -  ΣΑΙΝΤ ΓΚΑΛΕΝ – ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ
Πρωινό στο ξενοδοχείο.  Αναχώρηση  για το χειμερινό τουριστικό θέρετρο του Σαίντ Γκάλεν , τη μαγευτική πρωτεύουσα του ομώνυμου ελβετικού καντονιού. Με την άφιξη θα  περπατήσουμε στο ιστορικό της κέντρο  με  τις  εντυπωσιακές εκκλησίες  αλλά  και  τον Μπαρόκ Καθεδρικό της  Ναό  που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Ποτιστικής Κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του Λιχτενστάιν, το Βαντούζ,  αφού διασχίσουμε  τη γέφυρα του ποταμού Ρήνου, που είναι  το φυσικό σύνορο Ελβετίας και Λιχτενστάιν. Καταλαμβάνει μια στενή λωρίδα Γής  ανάμεσα στην Ελβετία και την Αυστρία.  Χρόνος ελεύθερος και  επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:  ΖΥΡΙΧΗ  – ΣΑΙΝ ΜΟΡΙΤΖ - ΝΤΑΒΟΣ (ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ προαιρετικό)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη να τη χαρείτε όπως εσείς θέλετε. Εμείς σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1580μ με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία για υψηλών προϋποθέσεων χειμερινές διακοπές. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή φθάνουμε στο Κουρ. Από εδώ θα πάρουμε το Αλπικό τρένο express με κατεύθυνση το ονομαστό χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ. Η διαδρομή ξετρελαίνει, μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες. Μια διαδρομή δυόμιση ώρες περίπου, γεμάτη αντιθέσεις, που θα σας μείνει αξέχαστη. Χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε την φυσική ομορφιά. Σύντομη επίσκεψη στο Νταβός και αργά το απόγευμα επιστροφή στη Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα :   ΖΥΡΙΧΗ –  ΙΝΤΕΡΛΑΝΚΕΝ  -ΒΕΡΝΗ
Πρωινό και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Ιντερλάνκεν την  πόλη μεταξύ των λιμνών όπως σημαίνει το όνομα του. Θα περπατήσουμε στην λεωφόρο Χέεβεκ με τις καρυδιές και τις ινδικές καστανιές και θα θαυμάσουμε τις μοναδικές ομορφιές της πόλης. Διασχίζοντας την πανέμορφη Ελβετική ύπαιθρο θα επισκεφθούμε μία  από τις ομορφότερες και πιο σημαντικές πόλεις της Ελβετίας και πρωτεύουσα της, τη Βέρνη που είναι  κτισμένη στις όχθες του ποταμού ‘Ααρ. Στην περιήγηση μας στην παλιά πόλη θα δούμε τον περίφημο Πύργο των Ρολογιών με το ωραιότερο ωρολογιακό κουκλοθέατρο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βικεντίου και το κτίριο που στεγάζει το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Ζυρίχη.  Διανυκτέρευση.  


5η μέρα :  ΖΥΡΙΧΗ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ   - ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - ΑΘΗΝΑ    
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη κουκλίστικη  Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά.  Στη συνέχεια θα  κάνουμε ένα μαγικό ταξίδι στο κόσμο της σοκολάτας. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο  Σοκολάτας. Στην εξερεύνηση αυτή θα  δούμε- θα ακούσουμε - θα μυρίσουμε και  θα γευτούμε την πιο γλυκιά αμαρτία για  μικρούς και μεγάλους. Αργά το απόγευμα μεταφορά  στο αεροδρόμιο  της Ζυρίχης  για τη  πτήση της επιστροφής μας.    

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  COURTYARD BY MARRIOTT ZURICH NORD   4*
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο                      495  €
Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο                675  €
Παιδί ( με 02 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο)              450 €
Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων           150  €       

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  RENAISSANCE  ZURICH TOWER    5*
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο                       545  €
Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο                  775  €
Παιδί ( με 02 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο)               495  €
Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων           150   €


Περιλαμβάνονται:
•    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ζυρίχη – Αθήνα με την Swissair
•    Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
•    Διαμονή  στο ξενοδοχείο της  επιλογής σας.
•    Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
•    Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
•    Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
•    Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
•    Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
•    Εισιτήριο Αλπικού τρένου (60€) το άτομο . 
•    Δημοτικοί φόροι  ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά ( Ζυρίχη 2,5 ελβετικά φράγκα).
•    Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.


Σημειώσεις:
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου