Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Κλασικός Γύρος Ιταλίας 6 ημέρες

Κλασικός Γύρος Ιταλίας 6 ημέρες


ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 6ημ.
Mιλάνο, Πάντοβα,  Βενετία,  Φλωρεντία, Πίζα,  Σιένα,
Ρώμη, Μουσεία Βατικανού.

Aναχωρήσεις:    13, 25 Φεβρουαρίου  ‘17
06, 21 Μαρτίου  ‘17

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ –  ΜΙΛΑΝΟ  - BΕΡΟΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για  την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας: το Μιλάνο, συνώνυμο της ιταλικής μόδας.  Άφιξη και πανοραμική περιήγησή όπου θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, τον περίφημο Καθεδρικό Ναό (Ντουόμο), την κομψή Στοά Βιττόριο Εμμανουέλε και την πιο διάσημη λυρική σκηνή του κόσμου, τη «Σκάλα». Αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Στην κεντρική Πλατεία Μπρα θα δούμε την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα, και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες πλατείες Ντελ Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια, και φυσικά για το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας.  Στη συνέχεια  αναχώρηση για την Βενετία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο   Διανυκτέρευση.

2η μέρα:   ΒΕΝΕΤΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες, και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα :  ΒΕΝΕΤΙΑ     - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ  
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Στην περιήγησή μας θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, την ξακουστή και πολύ φωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ  - ΠΙΖΑ - ΣΙΕΝΑ -  ΡΩΜΗ 
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την ιστορική πόλη της Πίζας με τα μεσαιωνικά τείχη και τον ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της, το καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της πόλης, που βρίσκονται μέσα στο «Πεδίο των Θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και το μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Επόμενη επίσκεψη η μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας στα
γραφικά καλντερίμια της πόλης θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία.  Αναχώρηση για την Αιώνια Πόλη, τη Ρώμη. Άφιξη, μεταφορά, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΡΩΜΗ 
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την περιήγηση της πόλης, που θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Συνεχίζουμε με τον λόφο του Καπιτωλίου και την Πιάτσα Βενέτσια με το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, στο οποίο βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και τέλος την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Προαιρετική πανοραμική περιήγηση (by night) με δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΡΩΜΗ  -  ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο κ.ά. Περνώντας από τους περίφημους Διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Ακολούθως, θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Ρώμης  για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα..

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο              545€             
Τιμή σε μονόκλινο                         675€              
Παιδική τιμή ( μέχρι 12 ετών)          515€              
Φόροι αεροδρομίων                       150€

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ALITALIA
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο              495€
Τιμή σε μονόκλινο                          625€
Παιδική τιμή ( μέχρι 12 ετών)            465€
Φόροι αεροδρομίων                         165€


Σημείωση:  Για τους επιβάτες με πτήσεις της Aegean Airlines που επιθυμούν να ταξιδέψουν με εσωτερική πτήση το επιπλέον κόστος είναι : Από/προς    Θεσσαλονίκη  90 € -120  €,    & Από/προς υπόλοιπα αεροδρόμια 120 € -  140 €.  


Περιλαμβάνονται:
•    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με τη Αθήνα –Μιλάνο &  Ρώμη– Αθήνα 
•    Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
•    Διαμονή σε  επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*. (Hotel Αlbany Rome, Hotel Mediterraneo Florence , Hotel  Lugano Marghera Venice ή παρόμοια).     
•    Πρωινό καθημερινά.
•    Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής..
•    Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
•    Τοπικοί  ξεναγοί στην Φλωρεντία και στα Μουσεία του Βατικανού.
•    Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
•    Φ.Π.Α.


Δεν περιλαμβάνονται:
•    Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και όπου αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
•    Είσοδος στα Μουσεία του Βατικανού(26 € περίπου  το άτομο μαζί με ακουστικά)      
•    Checkpoint (20€).
•    Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων. (Το άτομο τη βραδιά: 6€ Ρώμη, 4,5€ Φλωρεντία,
3,10 € Μαργκέρα/Βενετία ).


Σημείωση :  Ξεναγήσεις και  εκδρομές ενδέχεται να  αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
Στην αναχώρηση 25 Φεβρουαρίου η διαμονή θα γίνει στην Πάντοβα σε ξενοδοχείο 3*   σε αντικατάσταση της Βενετίας.


ΠΤΗΣΕΙΣ
Αναχώρηση : A3 660 Αθήνα – Μιλάνο    08.20   10.00
Επιστροφή   : Α3 655 Ρώμη – Αθήνα        17.25   20.50   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου