Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Καρναβάλι Βενετίας 9 ημέρες

Καρναβάλι Βενετίας 9 ημέρες




BELLA ITALIA 9ημ.
Mιλάνο, Πάντοβα,  Βενετία,  Φλωρεντία, Πίζα,  Σιένα, Ρώμη.

Aναχωρήσεις:                  
11, 23 (ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ) Φεβρουαρίου  ‘17
04, 19 Μαρτίου  ‘17

1η μέρα   ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα  ΑΝΚΟΝΑ  - ΜΙΛΑΝΟ
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας το Μιλάνο, συνώνυμο της ιταλικής μόδας. Άφιξη αργά το απόγευμα  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


3η μέρα  MIΛΑΝΟ  - ΠΑΝΤΟΒΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί  πανοραμική περιήγησή στο Μιλάνο  όπου θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, τον περίφημο Καθεδρικό Ναό (Ντουόμο), την κομψή Στοά Βιττόριο Εμμανουέλε και την πιο διάσημη λυρική σκηνή του κόσμου, τη «Σκάλα». Στη συνέχεια  αναχώρηση για την Πάντοβα, μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ιταλίας που ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα του Βένετο. Πρωτεύουσα της επαρχίας της Πάδοβας, οικονομικό και επικοινωνιακό κέντρο της περιοχής. H πόλη είναι γραφική, με πυκνό δίκτυο δρόμων με στοές, που καταλήγουν σε μεγάλες δημοτικές πλατείες, με πολλές γέφυρες, που διασχίζουν τους διάφορους παραπόταμους του Μπατσιλιόνε, που παλιά περιέβαλλε τα αρχαία τείχη σαν τάφρος. Άφιξη και  σύντομη πανοραμική περιήγηση, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΠΑΝΤΟΒΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ (ξενάγηση πόλης ) 
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στη πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Αδίγη.  Γνωστή  επίσης με τα ονόματα "Ωραία Γαληνοτάτη", "Πόλη του Νερού" και "Πόλη των Καναλιών", και φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική  και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χρισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται  από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες.  Από το Τρονκέττο, μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο  μας . Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΠΑΝΤΟΒΑ   - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Φλωρεντία που θεωρείται  η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της και  όλη η πόλη έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Στην απογευματινή επίσκεψη μας θα δούμε το Πάλατι Ουφίτσι που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στο κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού ή αλλιώς Σάντα Κρότσε που είναι μία από τις σημαντικές εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο έδρα της ιταλικής κυβέρνησης και Δημαρχείο της πόλης, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι που  βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο (περιοχή) και  τακτοποίηση.  Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ  – ΠΙΖΑ – ΣΙΕΝΑ -  ΡΩΜΗ 
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την ιστορική πόλη της Πίζας με τα μεσαιωνικά τείχη και τον ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της, το καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της πόλης, που βρίσκονται μέσα στο «Πεδίο των Θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και το μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Επόμενη επίσκεψη η μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας στα
γραφικά καλντερίμια της πόλης θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία.  Αναχώρηση για την Αιώνια Πόλη, τη Ρώμη. Άφιξη, μεταφορά, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα :  ΡΩΜΗ  (ξενάγηση πόλης )
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πρωινή ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα επισκεφθούμε το Βατικανό το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου που βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου η μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια  και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.  Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΡΩΜΗ – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

9η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι του προορισμού σας.  Αποβίβαση και μεταφορά στον προορισμό σας .


Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο                            495€                                   
Τιμή σε μονόκλινο                                          645€                               
Παιδικό ( μέχρι 12 ετών )                              465€                                  





Περιλαμβάνονται:
•    Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
•    Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα - Ανκόνα – Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
•    Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*.
•    Πρωινό καθημερινά  (εκτός πλοίου )
•    Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
•    Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
•    Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
•    Φ.Π.Α





Δεν περιλαμβάνονται:
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται και Ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο .
•    Checkpoint (20€) το άτομο
•    Βαπορέτο Βενετίας  15€ 
•    Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.Το άτομο τη βραδιά: (6€ Ρώμη, 4,5€ Φλωρεντία, 3€ Πάντοβα).

Σημειώσεις:
Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου