Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Στρασβούργο - Χωριά Αλσατίας 5 ημέρες

Στρασβούργο - Χωριά Αλσατίας 5 ημέρες



ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ  - ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ   5 ημ.

Ζυρίχη, ΚαταρράκτεςΡήνου,Στρασβούργο , Κολμάρ ,& χωριά Αλσατίας , Χαιδελβέργη, Μπάντεν Μπάντεν , Βασιλεία.

Aναχώρηση:27Φεβρουαρίου ‘20



1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΖΥΡΙΧΗ (περιήγηση) - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ  - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Συγκέντρωσηστο αεροδρόμιο και πτήση γιατηΖυρίχη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και  πανοραμική περιήγηση. Θα διασχίσουμε τη Λεωφόρο Μπανχοφστράσσε όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελβετίας και τα μοντέρνα καταστήματα,θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, την Γοτθική Εκκλησία Φραουμνίστερ του 13ου αιώνα διάσημη για τα βιτρό της, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου με την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού στην Ευρώπης, το κτίριο που στεγάζει το Δημαρχείο, την Όπερα, και το μοντέρνο κτίριο Λε Κουρμουζιέ που είναι το κέντρο προστασίας περιβάλλοντος. Αναχώρηση για τους καταρράκτες Ρήνου, στην πόλη Σάφχάουζεν που βρίσκεται στα σύνορα Ελβετίας – Γερμανίας για να δούμε τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπης, μέσα στο καταπράσινο Αλπικό τοπίο. Στη συνέχεια  μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείομας στο  Στρασβούργο  . Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη.  Διανυκτέρευση.


2η μέρα:  ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Στρασβούργο όπου θα έχουμε  πανοραμική περιήγηση στην πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου που είναι  κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλ. Θα μεταφερθούμε στο ιστορικό  κέντρο  της πόλης όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός με ύψος 142 μ. που είναι ένας από τους  6 υψηλότερους   στον κόσμο, με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα περιπλανηθούμε  στην περιοχή με τα γραφικά στενά που είναι  γνωστή σαν «μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.


3η μέρα:  ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ -  ΚΟΛΜΑΡ & ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ
Πρωινό  στο ξενοδοχείο. Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στα πανέμορφα χωριά της Αλσατίας  όπως το  Ribeauville,Riquewihr και Eguisheim και φυσικά το Κολμάρ το στολίδι της Αλσατίας που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τα κρασιά του. Θα περιηγηθούμε  στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε  το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος  στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μην λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.





4η μέρα:  ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ  – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ

Πρωινό  στο ξενοδοχείο και  αναχώρηση για τη  Χαιδελβέργη, όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, με τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες των Ιησουϊτών και του Αγίου Πνεύματος, θα θαυμάσουμε τα κτίρια με την Μπαρόκ   αρχιτεκτονική και την πολύβουη κεντρική πλατεία της αγοράς. Επόμενος  σταθμός  μας  το Μπάντεν Μπάντεν τουριστικό θέρετρο γνωστό για τις  θερμές πηγές του που είναι πλούσιες σε άλατα και ραδόνιο.  Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο μας  . Διανυκτέρευση.


5η μέρα:  ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ  -ΒΑΣΙΛΕΙΑ -   ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για  τη Βασιλεία που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ρήνου στην Ελβετία , κοντά στα σύνορα Γαλλίας και Γερμανίας, και φιλοξενεί τα περισσότερα μουσεία της χώρας. Η πόλη είναι επικεντρωμένη στον πολιτισμό. Είναι ο τόπος διεξαγωγής της σημαντικότερης αγοραπωλησίας έργων τέχνης του κόσμου κάθε Ιούνιο, ενώ φιλοξενεί επίσης τον υπέροχο καθεδρικό ναό Munster, που έχει κτιστεί από κόκκινο ψαμμίτη και έχει οροφή με πολύχρωμα κεραμίδια. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας  στην Αθήνα .







Περιλαμβάνονται:

•    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ζυρίχη – Αθήνα με την Swiss.
•    Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
•    Διαμονήσε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
•    Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
•    Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
•    Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
•    Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
•    Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
•    Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά.


Δεν περιλαμβάνονται:
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
•    Δημοτικοί φόροι  ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά ( 2,45).
•    Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.











Πτήσεις
27/02 Αθήνα – Ζυρίχη   06.30 – 08.20
02/03 Ζυρίχη – Αθήνα  21.10- 00.45

Σημειώσεις:Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση  να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου