Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΦΟΙ - ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ - ΙΤΕΑ, 3 ΗΜΕΡΕΣ

Δελφοί - Γαλαξείδι - Ιτέα, 3 ημέρες



ΔΕΛΦΟΙ - ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ - ΙΤΕΑ, 3 ΗΜΕΡΕΣ


Αναχώρηση 28/10.

ΔΕΛΦΟΙ - ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ - ΙΤΕΑ - ΛΙΜΝΗ ΜΟΡΝΟΥ - ΛΙΔΩΡΙΚΙ - ΓΡΑΒΙΑ - ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ
ΟΜΟΡΦΑ ΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

1Η ΗΜΕΡΑ:
Αναχώρηση στις 8.30 π.μ., ημίωρη στάση στην περιοχή της ΥΛΙΚΗΣ και της ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ και συνεχίζουμε για ΔΕΛΦΟΥΣ, επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου. Αμέσως μετά θα φθάσουμε στο ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ, παραμονή - επίσκεψη, γεύμα προαιρετικά. Το απόγευμα καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας στην ΙΤΕΑ, τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή ξεκινάει. Πρώτος σταθμός η τεχνητή λίμνη του Μόρνου, στην καρδιά της Ρούμελης, με αδιαπέραστα δάση από έλατα, εντυπωσιακές κορυφογραμμές, οικισμοί που παραμένουν ανέγγιχτοι από τη σύγχρονη καθημερινότητα και καταπράσινα βουνά που σμίγουν με το γαλάζιο της τεχνητής λίμνης, συνθέτουν ένα ενδιαφέρον τοπίο. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέχρι το φράγμα του Μόρνου, με ύψος 126 μ. είναι από τα ψηλότερα της Ευρώπης και η λίμνη που δημιουργήθηκε έχει χωρητικότητα 780 εκατ. κυβικά μέτρα. Οι εργασίες για την κατασκευή του φράγματος και της λίμνης ξεκίνησαν το 1969 και ολοκληρώθηκαν το 1981. Το μεγάλο αυτό τεχνικό έργο έγινε με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες ύδρευσης της πρωτεύουσας. Το νερό του τεχνητού ταμιευτήρα μεταφέρεται στην Αθήνα μέσω του υδραγωγείου του Μόρνου και ενός καναλιού ελεύθερης ροής μήκους 192 χλμ. που διασχίζει τους Νομούς Φωκίδας, Βοιωτίας και Αττικής. Στη λίμνη του Μόρνου καταλήγει και το νερό της λίμνης του Εύηνου, μέσω μίας ενωτικής σήραγγας. Λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε το ΛΙΔΩΡΙΚΙ, πριν καταλήξουμε στην πρωτεύουσα του νομού, την 'Αμφισσα, όπου θα έχουμε χρόνο για περιπάτους γνωριμίας και γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ:
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας  (ΒΑΓΟΝΕΤΤΟ), όπου με τρενάκι (έξοδα ατομικά) θα γνωρίσουμε και θα ξεναγηθούμε για την ιστορία εξόρυξης του Βωξίτη, 200 μέτρα κάτω από τη Γη. Αμέσως μετά θα φθάσουμε στη ΓΡΑΒΙΑ με το ιστορικό "ΧΑΝΙ" ενώ το μεσημέρι θα γευματίσουμε προαιρετικά στο ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ. Αναχώρηση για Αθήνα με στάση στην ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ και σε καφέ της Εθνικής οδού.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο

Ξενοδοχείο    Δίκλινο    Παιδικό*    Μονόκλινο

Galini 3*             120€    110€    155€

*σε τρίκλινο (2 - 12 ετών)


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
*    Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
*    Διαμονή, 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*.
*    2 πρωινά.
*    2 δείπνα.
*    Αρχηγός - συνοδός.
*    Φ.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου