Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Ρώμη 4 ημέρες 28η Οκτωβρίου

Ρώμη 4 ημέρες 28η Οκτωβρίου


Ρώμη
Κατακόμβες, Μουσεία Βατικανού



1η μέρα: Αθήνα - Ρώμη, Ξενάγηση πόλης, Κατακόμβες

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN AIRLINES για Ρώμη. Άφιξη και ξενάγηση στην Αιώνια Πόλη, με πρώτη μας επίσκεψη στις κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου. Στη συνέχεια θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, την πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι, το μπαλκόνι από το οποίο ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς, την πλατεία Βενετίας, το Παλάτσο Βιτοριάνο που είναι και ο άγνωστος στρατιώτης της Ιταλίας, το Παλάτσο Βενέτσια, το μπαλκόνι της Λετίτσια (μητέρας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη), θα περάσουμε κάτω από το Καπιτώλιο, μέσα από τον δρόμο των Ρωμαϊκών αγορών, θα συνεχίσουμε με τον Ιππόδρομο, τον λόφο του Παλατίνου, τις θέρμες του αυτοκράτορα Καρακάλα, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με το Κολοσσαίο. Τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο EMPIRE PALACE 4* (www.empirepalacehotel.com) 5 λεπτά με τα πόδια από τη Via Veneto ή στο εξίσου κεντρικό ξενοδοχείο CICERONE 4* (www.hotelcicerone.com). Διανυκτέρευση.


2η μέρα: Ρώμη, Μουσεία Βατικανού, Βασιλική Αγίου Πέτρου
Η σημερινή μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην διάσημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου, επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας του οποίου η οροφή ζωγραφίστηκε από τον Μιχαήλ-Άγγελο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου). Θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία και θα δούμε την θεσπέσια κατασκευή του Μιχαήλ Αγγέλου, την περίφημη Πιετά και τον μπρούτζινο τεράστιο άμβωνα του Μπερνίνι.


3η μέρα: Ρώμη, Ελεύθερη μέρα (Προαιρετική εκδρομή στη Φλωρεντία)

Πρωινή αναχώρηση για την ημερήσια εκδρομή μας σε μια από τις θρυλικότερες πόλεις της Ιταλίας, την Φλωρεντία (έξοδα ατομικά). Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης (Ντουόμο, Βαπτιστήριο, εκκλησία Σάντα Κρότσε, Πόντε Βέκιο, Πιάτσα ντε λα Σινιορία). Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη ή για ψώνια στη φημισμένη αγορά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


4η μέρα: Ρώμη - Αθήνα

Ελεύθερος χρόνος μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.


Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να
παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας


Αναχ: 12,26 Οκτωβρίου , 16,30 Νοεμβρίου , 7,14 Δεκεμβρίου  4 μέρες










Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων € 155
Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)



Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ-ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN
• Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας 
• Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
• Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο
• Ξενάγηση της πόλης της Ρώμης και στις Κατακόμβες
• Ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού και στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου
• Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική έως 75 ετών
• Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων, check points: € 20/άτομο, είσοδοι σε μουσεία και στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους & Βατικανό, ακουστικά για την ξενάγηση του Αγίου Πέτρου, αχθοφορικά και φιλοδωρήματα, ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου